Team LiU@HomeWreckers

Hur det är att tävla i RoboCup @home

Montréal dag fem - internet är nere

Kategori: Allmänt

När vi anlände till mässhallen på morgonen dag fem var internet nere för alla på hela mässan. Vi i standard platform league som deltar med Pepper roboten var en av de ligor som drabbades hårdast då många beror av molntjänster såsom Googles tal till text generator och IBM:s Watson för språkförståelse.  En av domarna förklarade att årets RoboCup International är den sämst arrangerade RoboCup han någonsin varit med om, men att tävlingarna kommer hållas som vanligt. Detta med hänvisning till en liten paragraf i reglerna som säger att lagen inte ska vara beroende av internet.
 
Då endast tre av åtta lag som tävlar med Pepper roboten kunde delta i dagens första deltävling utan internet uppstod en viss diskussion. Till slut fortsätte i alla fall tävlingen enligt schemat med grenen General Purpose Service Robot, där Pepper ska få slumpmässigt genererade uppgifter att utföra av människor i lägenheten. Pepper kan till exempel bli ombedd att hämta något åt någon eller leta efter ett föremål.  
 
Vårt lag är tyvärr också väldigt beroende av internet och kunde därför inte delta. Vi ägnar oss istället åt att förbättra vår kod, ser på när de andra tävlar och minglar med de andra lagen för att få inspiration till vidareutveckling av vår egen Pepper. Faktiskt inte helt fel det heller! 
 
Ett av lagen satte upp en hemmagjord kartongdator i tyst protest:
 
 
/Team LiU@HomeWreckers
 
Kommentera inlägget här: